Bereikbaarheid

Ryanair brengt je in anderhalf uur van Charleroi naar Bergerac. Vluchten zijn telkens op maandag en vrijdag.
www.ryanair.com

Met de dagelijkse TGV-verbinding vanuit Brussel-Zuid bereik je de stad Bordeaux in ongeveer 5u.
www.tgv-europe.be

In Bergerac of Bordeaux huur je een wagen of zet je je treinreis verder via de TER-Aquitaine spoorlijn tussen Bordeaux en Sarlat-la-Canéda (stopt in Bergerac). Afstappen in Le Buisson (14 km van Belvès).
www.ter.sncf.com/hauts-de-france

Périgord Noir in beeld

Een paar sfeerbeelden uit de streek.

Kaart


Situering

Saint-Amand-de-Belvès is een klein gehucht van het middeleeuwse stadje Belvès. Gelegen in het zuidelijke stuk van de Périgord Noir, een toeristische streek in het Zuid-Westen van Frankrijk en het bekendste deel van het departement Dordogne in de Franse regio Aquitaine.

De naam van de streek verwijst naar het donkere bladerendak van de uitgestrekte eikenbossen, de ideale voedingsbodem voor de zeldzame en kostbare (zwarte) truffels.
De valleien van de Dordogne (op 8km van Saint-Amand) en de Vézère zijn de grote toeristische trekpleisters. De steden Bergerac en Cahors (departement Lot), beiden gekend voor hun voortreffelijke wijnen, liggen elk op 60km. Bordeaux ligt op 180km. De dichtste grootstad is Toulouse op 180km.

Saint-Amand-de-Belvès ligt op 900km van Leuven. Via Parijs en vervolgens Orleans rijd je comfortabel - niet overvol en zelden file - langs de A20-autostrade (afrit Souillac) tot op 68km van Saint-Amand.