Overzicht trekkings:


Lyon - Ardèche in 5 dagen
   lees meer

Bordeaux - Belvès in 4 dagen
   lees meer

Het wordt zo stilaan een traditie. Zomervakanties in Frankrijk worden voorafgegaan door een fietstrekking. Een tent, slaapzak en ieder zijn fiets. Voor de rest: rijden en rusten, eten en drinken en een duik in het zwembad op de camping als de bestemming van de dag bereikt is.
Een gezamenlijk avontuur van Grand Cézar en zijn zonen.

Van Lyon naar de Ardèche

Met de fietsen op de TGV vertrokken de heren naar Lyon. Daar start de trekking met einddoel de Ardèche. Gezien en gedaan onderweg: prachtige stad Lyon, uitgestrekte wijngaarden langs de Rhône, zwoegen op dicht bebost en uitdagend terrein en pootje baden in koele riviertjes.
Na 5 dagen en 220 km op de teller wacht de rest van de familie hen op in B&B Les jardins du Couvent in Le vieux village de Lanas.

Het parcours werd uitgestippeld op basis van het boekje Onbegrensd Fietsen van Amsterdam naar Barcelona, deel 2: Cluny - Barcelona van Paul Benjaminse.

Van Bordeaux naar BelvèsLengte: 235 km
Hoogtemeters: 1840 m
Download gpx track
Bekijk op grotere kaart


Deze keer zijn we met de fietsen op de auto tot in Bordeaux gereden. Op een druilerige ochtend is het team met volle moed vertrokken. De eerste dagen werkten ze comfortabel vlakke ritten af langs het weinig toeristische Canal du Garonne. Daarna volgde de klim uit de vallei van de Garonne, gevolgd door een pittig stukje dwars door de vallei van de Lot om dan in de vallei van de Dordoge te eindigen in Saint-Amand-de-Belvès waar de BBQ al klaar stond en het zwembad uitnodigend lonkte.
Na 4 dagen en 235 km was dat een verdiende beloning.